2018-12-14 278 瀏覽
同朋友仔都好喜歡食放題,呢日喺荃灣買完嘢,就揀咗呢間位於荃灣眾安街嘅大井町晚飯。餐廳環境好闊落,我哋被安排坐喺卡位度,位置闊落坐得舒服。自助區有沙律、冷盤海鮮、甜品、飲品同雪糕,其中仲有清酒同梅酒可以揀。點餐紙上邊有好多種類嘅食物。先點刺身,甜蝦、帶子、北寄貝,中拖羅、赤蝦,油甘魚……味道鮮甜,款款都唔錯。試晒咁多款火炙壽司,質量都好高,其中最喜歡火炙蒜香汁燒和牛,牛味濃郁,牛肉嫩滑,必試!手卷類都有好多選擇。燒物類有九款選擇,我哋試咗其中嘅燒菠蘿、塩燒鯖魚、雞翼同雞軟骨串,呢幾樣都幾好食。日式放題點少得天婦羅,揀咗其中比較少見嘅秋葵天婦羅,秋葵口感黏黏地,面漿都夠鬆脆,我自己就幾鐘意。軟殼蟹卷、和牛卷、辣汁炸蝦卷同青瓜鰻魚反卷,款款都幾高質,必吃!一品料理中嘅地獄辣蜆及豬骨濃湯野菜雜菌煲,都好足料。仲有日式蟹粥,粥底夠綿,味道鮮甜。日式蒸蛋,入邊有蟹柳同冬菇,口感十分滑溜,唔錯!仲有其他壽司、軍艦、炸物、湯麵,鐵板料理類 …… 未食,就已經飽了!最後食埋每人有一客嘅movenpick 或 Dreyers雪糕,為呢餐就個完美句號。😆😆

餐廳環境好闊落,我哋被安排坐喺卡位度,位置闊落坐得舒服。

點餐紙上邊有好多種類嘅食物。

一品料理中嘅地獄辣蜆及豬骨濃湯野菜雜菌煲,都好足料。