2015-12-07 460 瀏覽
聽朋友講 Pepper Lunch竟然開咗鋪?明明都係走開 Food Court路線,宜家竟然入鋪,一於去睇睇7點半去到,已經好多人拎咗飛排隊喇,2人位都要等40幾張檯,太誇張周圍行咗陣再番嚟就啱啱好入得!環境幾好,同隔離檯都唔係坐得太近!而其實佢都係半自助嘅形式,唔知係咪太耐無食!覺得好似貴過之前所以叫咗個平少少嘅鐵板黑椒牛肉飯加芝士,想 order?要自己出去買飛,之後就番位等人拎餐過嚟喇!我仲加餐要個+c同焦糖雪糕,加咗17蚊等咗10分鐘,我個飯就送到喇!出晒煙,仲要唔駛自己出去拎醬汁,每一檯都有,方便首先炒熟個牛肉先(今次個芝士少咗啲,無咩起絲嘅情況)!之後再慢慢加蒜汁同蜜糖汁再兜亂後就開動得!黑椒味欠奉唯有後加,牛肉多番少少會好啲,味道方面,熱辣辣噤放入口,有小辣同香香嘅芝士味好嘅地方係粟米粒好多,所以食落都甜甜地!加埋+c嗰個 fresh,不自覺就食晒喇食完就叫侍應上埋個焦糖雪糕,睇落同M字頭嗰個新地差唔多樣,食落個濃烈度到雪糕車一樣,好甜,小小焦糖配搭就已經好正,呢個雪糕係幾推介嫁
+c
我仲加餐要個+c同焦糖雪糕,加咗17蚊
等咗10分鐘,我個飯就送到喇!出晒煙,
仲要唔駛自己出去拎醬汁,每一檯都有,方便
鐵板黑椒牛肉飯加芝士
首先炒熟個牛肉先(今次個芝士少咗啲,無咩起絲嘅情況
)!
之後再慢慢加蒜汁同蜜糖汁再兜亂後就開動得!黑椒味欠奉
焦糖雪糕

2015-09-23
45 分鐘 (堂食)
焦糖雪糕