2018-09-07
星期四同同事放工一齊去食team dinner,估唔到星期四都咁full,好彩一早有book到位先!入面位唔算多,坐左張4人檯,即刻就叫野食先~黃金墨魚咀第一樣叫的就係黃金墨魚咀,佢同想像中有d出入幾特別,係比較大粒同軟身的唔係炸,但個蛋黃味就唔係好入到肚餓了燒扇貝拼盤 一盤六隻有曬唔同味道 蒜蓉、芝士、黑松露蘑菇、粟米蟹柳沙律、肉碎、原味,個人最鐘意蒜蓉味,因為唔會冇左扇貝的味道黑松露蘑菇燒廣島蠔黑松露蘑菇滿滿咁係個蠔上面,黑松露個味好出黄金薯條咸蛋黃滿滿咁係薯條到,好邪惡的一款小食,但食到一半的時候發現個薯條真係好油,有三份一都俾油浸住芝士大啡菇個菇好juicy,芝士好濃郁烤焗西京比目魚一份比目魚有兩件,個燒汁幾入味而且唔乾身,唔係好鍾意食魚的同事都接受到微辣肉碎原條條燒茄子微辣的肉碎岩岩好提左茄子的味道,好野味玉子燒 (芝士蟹子)睇menu 覺得好好食的一款小食,可惜到上菜的時候芝士已經硬左,玉子亦唔夠軟身燒菠蘿菠蘿比出面的厚好多,但唔係好熟所以唔算甜大部份的燒物都唔錯,另外店重有手工啤酒優惠,星期四係手工啤酒買四送四!手工啤酒的款式好多濃度都唔算高,Menu 重會寫埋每一款的甜
入面位唔算多,坐左張4人檯,即刻就叫野食先~
黃金墨魚咀
肚餓了燒扇貝拼盤
黑松露蘑菇燒廣島蠔
黑松露蘑菇滿滿咁係個蠔上面,黑松露個味好出
黄金薯條
芝士大啡菇
個菇好juicy,芝士好濃郁
烤焗西京比目魚
微辣肉碎原條條燒茄子
微辣的肉碎岩岩好提左茄子的味道,好野味
玉子燒 (芝士蟹子)
燒菠蘿
菠蘿比出面的厚好多,但唔係好熟所以唔算甜
手工啤酒的款式好多濃度都唔算高,Menu 重會寫埋每一款的甜度,一定有一款岩你!