作為pizza炸雞控,無時無刻都想食pizza炸雞,近年特別流行食拉絲芝加哥薄餅🍕,食過既都知佢幾甘正!今次揀左銅鑼灣呢間小店支持下💪🏻!❣️Mr.K番茄芝加哥🍕$198以乾番茄🍅、烤雞、磨菇🍄、煙肉🥓、雙倍水牛芝士🧀️、羅勒、巴馬臣芝士、番茄醬、黑糖為主要材料的pizza🤩,賣相好吸睛🤩入口啖啖芝士,而且好足料,薄餅以黑糖麵包配黑糖脆邊,麵包口感鬆軟😋,吾會太甜,整個感覺真係好正好滿足🥰🥰🥰,食完一舊好味到會想再食第二舊🤩。芝士控萬勿錯過💛!❣️蒜香蜜糖炸雞(半份5件)$128一上枱有少少嚇親,見到個份量超巨大🫣。不過唔使擔心係食得晒嘅🤭。外觀巨大只係因為炸粉落得多,但並不影響整體嘅質素,因為個皮炸到好酥脆,好似食緊超香嘅炸雞皮咁😚!略嫌炸得唔夠乾身,雞肉味道偏淡,外層同底層都淋左好多蒜香蜜糖🍯醬汁,當中的蒜味同蜜糖味吾算好濃!❣️蜜糖芥末炸雞(半份5件)$128呢款大推!👍👍 蜜糖芥末醬喺底部,點完醬汁味道夠晒濃!但又吾會過咸!食到明顯的蜜糖芥末味😋,好開胃又惹味!✏️沒有其他分店✏️有加一服務費📍 Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號

❣️Mr.K番茄芝加哥🍕$198

❣️蒜香蜜糖炸雞(半份5件)$128

❣️蜜糖芥末炸雞(半份5件)$128

✏️沒有其他分店
✏️有加一服務費

📍 Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
2023-05-02