2022-05-26
夏天,熱🔥,就緊係要食雪糕!當年Frozen Yoghurt開到周圍都係,而家所剩無己🙃,其中一間憑實力生存就係Smile Yoghurt😚。🌟The Garden細個覺得食一杯Froyo唔平,但到而家都只係$50就真係物超所值!乳酪唔算太甜/酸,亦都冇咩冰感/冰粒🧊,非常順滑易入口。乳酪雪糕份量頗多,女士們可能Share一杯都好夠食👭🏻。乳酪最面層千層酥網、桂花啫喱、紅桑莓百力滋、淋上玫瑰荔枝汁🌹、自家製餅乾脆粒🍪、草莓蛋白脆🍓。其實Smile係由Tony Wong 主理,絕對有品質保證!呢個配搭十分清新,桂花啫喱🌼同玫瑰荔枝汁清香淡雅,紅桑莓百力滋就有埋粒粒果肉,酸甜得嚟味道夠自然。至於Crumbs夠曬脆口,Strawberry Meringue就增加咗乳酪嘅甜味同令口感更豐富。呢個組合回頭指數極高!
🌟The Garden