2019-12-30
平日過海搵食,最喜歡食Cafe,貪可以坐多陣,同埋發覺自己都幾鍾意Cafe類食物。揀咗呢間喺銅鑼灣嘅Cafe,初初去到時以為自己去錯咗,因為地下嗰層係傢私店setting,Cafe要再行上一層!想去嘅朋友都可以留意返,勇敢啲就得,無去錯ga~Menu幾特別,最面嗰版用塊布,幾有feel。揀嘢食時都想健康啲,所以都叫咗個沙律,係牛油果藜麥羽衣甘藍沙律配慢煮雞胸,聽都覺得健康,成個沙律都係清淡類,無好重嘅沙律醬,只係配醋,唔會好heavy,墊一墊底,感覺之後食咩都無罪疚感!最愛食雞翼,揀咗個玫瑰單骨雞翼,呢款雞翼食落係方便啲,唔會好驚lun骨好lei hea,味道都幾好,配埋個醬唔會太炸,中和返。叫咗個溫泉蛋和牛飯,最鍾意篤爛隻蛋再撈勻嘅moment,整體都唔錯,建議片牛可以切得薄身少少,會更perfect!因為見到人哋食,搞到我哋都想食吓,於是叫咗個紫菜薄脆配三文魚子+cream cheese。(其實見到人地食海膽, 不過我唔食海膽, 所以朋友就我叫咗三文魚子)。一上碟不得了,紫菜脆片仲熱嘅,就咁食都正,配埋三文魚+cream cheese真係邪惡之選!!!!!講起都想再食~最後係終極邪
Menu幾特別,最面嗰版用塊布,幾有feel。
最後係終極邪惡,甜品~~法式焦糖pancake!!!!三層過,唔係空氣感pancake,而係好實在嘅,味道很不錯,但都因為太實在嘅緣故而食到好飽😆😆
所以食飽都要行一陣先返屋企!
舖頭仲有啲賣咖啡相關嘅product,會自己沖嘅朋友可以留意吓~