2022-12-11 124 瀏覽
店舖位於銅鑼灣嘅「美食街」之一嘅登龍街裡面,餐廳內裝潢簡約,卡位多又寬闊,坐得好舒服 😄主打手工pizza及韓式炸雞,亦有意粉及小食,惟飲品選擇較少。🍕主要分為兩種:手工薄餅 及 芝加哥薄餅,兩者唔同薄餅底手工薄餅 (9吋) 餅底較薄身,偏向韓式風味及經典口味芝加哥薄餅 (10吋)極度邪惡!😈 因為餅底內藏滿滿水牛芝士!😍🤤 成個pizza係雙倍芝士夾心 🧀而薄餅邊會同平時嘅 pizza 唔同顏色,因為手搓薄餅嘅時候加入榖物,所以顏色較深我哋想試兩種味道,所以揀咗雙拼芝加哥薄餅 😋🍕 肉食狂人芝加哥黑糖薄餅邊,個人覺得甜咗dd,同埋感覺似食緊toast 🍞 🙃話明肉食狂人,真係俾勁多肉!😂 連火腿條都係厚切!😆成個薄餅嘅味道係香甜又帶點辣,因為配有生洋蔥碎、茄醬同甜椒,再加上原身有勁量水牛芝士薄餅底...... 女仔食咗一件半真係會飽哂 😂 🍕 蟹肉樂園芝加哥蜜糖薄餅邊+水牛芝士,味道相當夾 😙 仲充滿好香蒜香味!蟹肉蟹柳都多,最鍾意佢加埋車厘茄開胃d,食落感覺冇咁漏 ❤️😋鍾意呢款味道多d!🥰薄餅就切成6件,2個大人唔叫其他嘢食,只食芝加哥pizza就已經飽到凸 😂😂我見到隔離2檯都係

🍕主要分為兩種:
手工薄餅 及 芝加哥薄餅,
兩者唔同薄餅底

手工薄餅 (9吋)
餅底較薄身,偏向韓式風味及經典口味

芝加哥薄餅 (10吋)

我哋想試兩種味道,所以揀咗雙拼芝加哥薄餅 😋

🍕 肉食狂人芝加哥
話明肉食狂人,真係俾勁多肉!😂 連火腿條都係厚切!😆

🍕 蟹肉樂園芝加哥
蜜糖薄餅邊+水牛芝士,味道相當夾 😙 仲充滿好香蒜香味!
鍾意呢款味道多d!🥰

薄餅就切成6件,
我見到隔離2檯都係2個大人,都要打包個pizza拎走 😂🙈

🍟 韓風紫菜薯條
薯條些許粗身 😙
紫菜調味粉落咗好多,好入味 👍😋

🥤 荔枝梳打
🥤 蜜桃梳打
建議叫少甜,我叫咗少甜,味道剛剛好!👍

加分嘅地方係,店員非常有禮,同埋餐具兜竟然提供手套 😯👍
2022-11-19
下午茶