2009-03-16
朋友生日想搵d野食, 呢間野響佐敦都幾就腳, 又有代客泊車, 咁就一班11大2小go go go.book 位時, 又話要6點準時到, 8點之後要還檯.去到, 佢地中午休息至6點先開, 但你可以響等待區等到6點先上檯.好喇, 人齊order菜, 感覺d海鮮真係超貴. 咩蝦可以500蚊斤.好, 先來個乳豬, 因為話出名. 之後又雞又鴨. 原本叫左個龍蝦e麵, 佢話唔夠我地食, 之後不如話食聖子. (唔係呀, 2樣都唔同既野, 又關事?) 好, 咁咩野價? 3x/隻 又話好靚好大好抵食.....之後叫埋其他炒麵, 琵琶豆腐, 冬菇炆鴨掌...... (當中d菜已經加大)好, d野黎到, 2個"更" 都還可以. 再黎豉椒炒聖子真係把鬼, 有沙/有殼碎不特止, 仲再一d都唔大隻. 失望到暈.....味道我覺禾輋陳根記好過佢多多聲.炒麵都唔見得好好味, 同海皇果d一樣, no good!胡椒豬肚大蜆湯又係把鬼, 豬肚都唔知有冇洗乾淨, 有苦味. 有4個人都食得到.冬菇炆鴨掌已經加大左0.5倍 (即1.5size), 但8隻冬菇 + 8個鴨掌, 咁如果唔加大, 我想問有幾多響裡面
book 位時, 又話要6點準時到, 8點之後要還檯.
炒麵都唔見得好好味, 同海皇果d一樣, no good!
冬菇炆鴨掌已經加大左0.5倍 (即1.5size), 但8隻冬菇 + 8個鴨掌, 咁如果唔加大, 我想問有幾多響裡面?
好喇, 乳豬8點鐘終於黎 (已經催好多次了, 因為又話8點要交檯), 真係好脆, 又飛走肥膏, ok!! 不過你睇番個價錢, 我就覺唔驚喜.
最後個半隻燒鵝都黎埋, 已經8.30了. 我都唔知點解要咁耐, 莫非要有人share先一次燒and 切?
完事後, 沒有甜品送/吃. (因為見版友話有得送)
埋單差不多3K. 我就覺真係唔ok喇, 所以一定唔會番兜.