今日老公難得就我食下西野,就諗住食扒房,不過又著到頹仔咁,但又唔鍾意食茶記型扒房,所以就諗住去下工廈區食個簡單又清靜嘅晚餐。見openrice都幾多人like,怕無位,所以事先打電話問定,咁佢就話有位可以即去我地到左棟大廈,好搞笑,要身份證登記入去。去到間野,成間都好暗,小貓三四隻,仲好,唔會太嘈,靜靜地。睇睇個menu,簡單隨意咁點左rib eyes同埋鵝肝牛柳,cabonara同埋黑松露薯條,佢其實另外有set dinner,不過其實計返條數散叫仲抵,因為佢只係多左啲咖啡同沙拉,但係散叫加錢都可以有呢個敦果。我最鍾意食cabonara,其實自己都識整嘅野點解要出去食?就係太鍾意食,佢呢間嘅cabonara唔錯,有汁濃味夠熱!Rib eye , 我叫左medium rare,出黎佢係medium,夠濃肉味,但係個煮法就太熟,有啲hi口鵝肝 煎得夠金黃 夠脆口 入口即溶 好味至於舊牛柳 我都係叫medium rare,可惜佢近乎well done... 所以一般啦,又未到難食, 可以更好啦之後就係個黑松露薯條,眼見係無黑松靈,我仲問老公邊度有,點知食落又有陣味,幾香幾脆,油就油啲,不過

我地到左棟大廈,好搞笑,要身份證登記入去。
去到間野,成間都好暗,小貓三四隻,仲好,唔會太嘈,靜靜地。

鵝肝 煎得夠金黃 夠脆口 入口即溶 好味

之後就係個黑松露薯條,眼見係無黑松靈,我仲問老公邊度有,點知食落又有陣味,幾香幾脆,油就油啲,不過都真係幾好味

waiter有介紹過食蠔,不過無可能係呢啲地方食蠔啦,佢介紹個兩隻都唔係我嘅心水

Cabonara
Rib  eye