2018-10-11 330 瀏覽
之前聽過有呢間食garlic 的餐廳幾好味,就同朋友黎試下了。一早book 咗枱,去到就有位,本身話book 7-8:30pm,不過當晚食到九點幾先走。我地好肚餓一黎就食咗一個 MFG Cobb salad($138), 雞胸沙拉配有好多芝士粒,混合雪利酒醋,好開胃。之後點咗一個Garlic cream mussel 配有幾塊法包,garlic cream 好美味,法包好鬆脆,法包搽上garlic cream source好鮮味,不過個source吾太夠。Mussels 細細隻,不過都ok~跟住上咗個Garlic steak, 蓋滿garlic 脆片,好似食緊粟米片咁,steak 我地叫medium, 不過放係鐵板上,再熟多左,食落似八成熟啦~另外呢個pizza 我覺得最驚喜,Garlic snowing pizza ($138). 上枱時,有職員問你要不要snowing, 即係加芝士,那當然加啦。出奇地,蝦,菠蘿,garlic 片同芝士好match, 不會好膩,pizza 底好薄,焗到好脆口,芝士控必食。不過當晚啲服務真係普通,一早我地點左個dessert, 要求用朱古力寫Happy

Garlic  cream  mussel

Garlic  steak

Garlic  snowing  pizza

不過當晚啲服務真係普通,一早我地點左個dessert, 要求用朱古力寫Happy xxx 俾朋友慶祝,點知上甜品嗰下發現寫錯咗字, 真係嬲嬲豬。

不過地點勝在方便,去銅鑼灣時代廣場嗰頭,都可以試試呢間,幾有特式,食完並無一陣蒜頭口氣,可以試下

價錢大約$200-250 per person
2018-09-29
Garlic  cream  mussel
Garlic  steak
Garlic  snowing  pizza
  • 蝦、菠蘿、炸蒜片MFG招牌意大利薄餅