2023-06-01
Monkey Cafe 5-8月聯乘著名茗茶品牌 TEA CHATEAU以宇治抹茶🍵➕士多啤梨🍓入饌,推出茶x果下午茶💚💗 一共8款食物,4款甜4款鹹.❥韓國士多啤梨鬆餅配奶油忌廉:細細個唔會好飽滯,外層香脆中間鬆化,鬆餅帶微微粉紅色💕但同平日個啲差唔多味☺️.❥宇治抹茶韓國士多啤梨瑪德蓮蛋糕:瑪德蓮口感濕潤鬆軟,可惜食唔到抹茶味🍵,外殼有士多啤梨百力滋嗰種味🍓,有趣!.❥宇治抹茶芝士撻:口感軟滑,有宇治抹茶香💚.❥櫻花茶韓國士多啤梨慕絲蛋糕:蛋糕口感鬆軟細膩🍰,不過以甜味為主,食唔到櫻花茶香🌸有啲可惜.❥蒜香一口牛:牛脂甘香🥩,食落有牛味.❥宇治抹茶紫菜炸蝦卷:爽口彈牙😎,紫菜同鮮蝦嘅香味突出🦐,好食👍🏻!唯一係食唔到落咗抹茶醬👉🏻👈🏻~.❥飛魚籽海蝦蛋沙律多士:香脆嘅多士上有蝦肉、蛋沙律同飛魚籽,味道豐富❤️🔥!.❥韓國士多啤梨吞拿魚撻:撻皮夠脆🙌🏻,中間釀咗酸酸甜甜嘅士多啤梨同吞拿魚🍓🐟, 未算有驚喜.下午茶包咗2杯咖啡/特色茶飲,我哋揀咗焙茶同宇治抹茶🍵,飲落幾甘香,可以解膩。.整體味道唔錯,份量唔算好多但以呢個價錢都合理唯一係抹茶同士多啤梨呢個主題唔夠突出
一共8款食物,4款甜4款鹹
❥韓國士多啤梨鬆餅配奶油忌廉:
❥宇治抹茶韓國士多啤梨瑪德蓮蛋糕:
❥宇治抹茶芝士撻:
口感軟滑,有宇治抹茶香💚
❥櫻花茶韓國士多啤梨慕絲蛋糕:
❥蒜香一口牛:
牛脂甘香🥩,食落有牛味
❥宇治抹茶紫菜炸蝦卷:
❥飛魚籽海蝦蛋沙律多士:
香脆嘅多士上有蝦肉、蛋沙律同飛魚籽,味道豐富❤️🔥!
❥韓國士多啤梨吞拿魚撻:
整體味道唔錯,份量唔算好多但以呢個價錢都合理
唯一係抹茶同士多啤梨呢個主題唔夠突出