1K
❀ Page Common #尖沙咀 ❀❗️酒店大堂內悠閒Cafe 被譽為全香港最好食嘅tiramisu❗️——————————————————Bookmark左呢間Cafe成幾年,成日聽人講佢哋嘅tiramisu係全香港最好食,終於有機會l嚟一探究竟💥位於酒店Page 148嘅大堂內,有少少工業風嘅感覺,超級闊落坐得好舒服,而且仲係working friendly,有唔少人喺度做嘢睇書,大家可以book mark定疫情之後去💕!.當日平日下午1:00左右嚟到唔使排隊即刻入得,但係坐多陣就已經大排長龍,加上限聚令下cafe坐得好少人(好似仲有堂食lunch),同埋有人會喺度做嘢,所以排隊時間都幾不定,真係要碰碰運氣🌟。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Tiramisu🍰$48用上自家espresso去製作,咖啡味香濃但唔會太苦,酒味唔太重,小朋友都應該接受到。mascarpone cheese 非常細滑少少溶,手指餅口感有啲似海棉蛋糕,唔會浸到濕曬,成件tiramisu味道口感都好符合我印象中最經典嘅tiramisu☺️係唔錯嘅不過我又唔會覺得佢係全香港最好食,爭咁少少特色🙈。味道: 4.1/5 性價比:
❀ Page Common #尖沙咀 ❀
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Tiramisu🍰$48
味道: 4.1/5 性價比: 4.3/5
☞ Figs and Parmesan cheese toast $82
呢個多士反而幾特別🥪白皚皚嘅spread係36 month parmigiano Reggiano cheese, mascarpone cheese, greek yogurt而成,加上橙香蜜糖,味道酸酸甜甜🥰欣賞佢哋加入左合桃同埋無花果落個sourdough度,味道幾香口👍🏻不過口感就唔煙韌,反而似麥包有少少散散地🤔成個味道配搭幾特別唔錯,不過麵包口感就有進步空間。
味道: 4/5 性價比: 3.5/5
整體來講呢一間Cafe都幾舒服,如果咁啱冇人排隊又想搵個地方做吓嘢都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻食物大致好食,疫情完咗之後行過不妨一試✌︎('ω'✌︎ )。