2018-07-15
富臨漁港出名小菜海鮮正,今晚訂左枱孝敬下爸爸媽媽兩位老人家!我就係經過見到佢做呢個咁震撼既推廣!10蚊份鮑魚!真是不得不試呀!夜晚我好少食白飯,所以點左份菜肉生煎包,酒樓做的真是不同,熱辣辣脆皮的!入面勁鬆軟,奶奶都話,又幾靚wo! 然後呢, 就嗌咗老爺最鍾意飲嘅杏汁豬肺湯!因為呢佢話好耐冇飲過啦,同埋呢排有聲咳呢,豬肺湯準備過程好複雜嘅,所以呢通常都係去酒樓先至有得飲。嘩,佢好開心呀,飲曬啲湯不特止,仲食埋啲湯渣添呀。湯渣其實食落都好好味㗎,都已經係一味餸呀, 呢個湯肯定冇味精㗎,是純肉汁同湯料嘅鮮味,我哋飲咗半煲都唔覺得口渴呀!大家好期待嘅鮑魚黎啦 ! 呢個鮑魚雖然十蚊一位,但係個size都唔錯㗎!都有半隻玩咁大,同埋炆得好林好入味!大家都覺得好好食好想再叫呀去到酒樓梗係食啲平時少食嘅嘢啦,咁今次嗌咗個豉汁蒸大鱔,好鮮甜,呢個餸用嚟送飯真係一流,浹幾件就可以食到成碗飯啦!然後店員介紹我哋食呢個蝦乾炒涼瓜,啲汁好甜好惹味,好好味,同個涼瓜嘅味道好夾!仲有呢份鐵板牛肉,香口惹味,肉質鮮嫩一啲都唔鞋口呢餐咁豐富嘅晚餐買單只係6百幾蚊四個人呀,真係超級抵食!下次一定要嚟試下佢嘅bb豬呀!畀
仲有呢份鐵板牛肉,香口惹味,肉質鮮嫩一啲都唔鞋口
畀埋個menu大家睇下啦。好多小菜都係幾十蚊一碟好抵呀