終於食到近期大熱嘅甜品 - 酥脆忌廉號角😍😍本身就好鐘意酥皮類甜品,呢到嘅Cream Horn仲要勁脆!外面甜甜哋,好好食🥰🔸Cream Horn有以下9款口味🍫Chocolate🍵Matcha Red Bean🤍Lychee🍫Earl Grey Chocolate 💚Pistachio🫐Blueberry Cheese🥭Mango🍓Strawberry💛Vanilla Custard今次我食咗開心果、朱古力、伯爵茶朱古力開心果係我最鐘意嘅,一來冇咁甜又有果仁香味,二來開心果內餡濃郁順滑,加上粒粒既開心果碎,口感更豐富朱古力就較甜,而伯爵茶朱古力多咗茶味會較清香,用上來自澳洲既T2 伯爵茶,而朱古力係精選可可豆品質聞名於世嘅名牌Valrhona 朱古力,味道一樣濃郁Cream Horn真係好正,下次一定要試埋其他呀😍🔸Petite Cake💚Matcha Mochi用上頂級宇治抹茶、日本頂級紅豆、新鮮煙韌手工麻糬,一向係絕配,口感盈滿,濃郁芳香💛Japanese Yuzi 口味清新不膩,較簡單,用上原味海棉蛋糕做夾層,加上淡黃色柚子慕絲,中間夾層仲有日本柚子醬、柚子皮條,有層次😋🚩Si
終於食到近期大熱嘅甜品 - 酥脆忌廉號角😍😍

🔸Cream Horn有以下9款口味
🍫Chocolate🍵Matcha Red Bean
🤍Lychee🍫Earl Grey Chocolate
💚Pistachio🫐Blueberry Cheese

今次我食咗開心果、朱古力、伯爵茶朱古力

Cream Horn真係好正,下次一定要試埋其他呀😍

🔸Petite Cake

💚Matcha Mochi

💛Japanese Yuzi

🚩Signature by 5R (中環) @signature.by5r
📍中環港鐵香港站29號舖