難得出嚟元朗,同個客去食完lunch之後,會合元朗朋友去形點行一陣街,到晚餐時間,朋友就話附近有一間韓式餐廳,醬油蟹超級好味,搞到成日掛住家鄉韓國的我,即刻叫佢帶我去啦。新沙洞大排檔的裝修,跟韓國嘅大排檔一樣,搶眼嘅紅藍橙色設計,仲有韓國大排檔最常用嘅霓虹燈,配埋韓國K-pop歌,影相打卡都非常正,啱晒同我一樣鍾意韓風嘅人。✨今次選咗以下食品✨🌟醬油醬油蟹拼蝦配麻油紫菜飯今次嚟新沙洞,就係為咗想食佢,王牌嘅醬油蟹拼蝦,醬油蟹嘅蟹膏超級多味道又鮮甜,醬油蝦都好新鮮蝦肉好爽口,味道同韓國嘅有得揮,配埋佢哋嘅紫菜拌飯一齊食,非常滿足🥰🌟鐵板燒韓式鰻魚配烤紫菜鰻魚肉質好新鮮,而且都好厚身,用鐵板燒香後,鰻魚唔會覺得腥,再點佢哋秘製嘅韓式汁嚟食,包紫菜一齊食都一樣好味👍🌟韓式蟹膏蟹肉拌飯包括蟹籽、紫菜,蟹膏同蟹肉,將蛋黃同所有材料拌勻後食,每一啖都充滿蟹籽紫菜同蟹肉,又充滿着蟹膏嘅鮮味水藍🌟韓式水冷麵 表面鋪滿蟹肉同新鮮蔬菜,可以混合醋一齊食,當食完燒鰻魚同醬油蟹後,再食返碗水冷麵,心曠神怡💓

✨今次選咗以下食品✨

🌟醬油醬油蟹拼蝦配麻油紫菜飯