2019-01-14 840 瀏覽
今日晏咗食午餐諗住求其去食碗粉麵,喺黃大仙附近諗起食車仔麵,咪行上去鳳凰新村呢間老店囉。其實呢間老店已經幫襯過無數次,最近唔洗點排隊,可能附近有間車仔麵老店重開。無論如何,我還是覺得你最好。乜都唔洗講,重點推介佢個酸齋先,非常入味,酸甜適中。齋本身無油“益”味,呢個最緊要,軟硬適中,食落有咬口,加上醬料又夠味。上佳之品!必試!個人習慣,我要求分碟上,咁酸甜汁就唔會影響我碗粉嘅食味今日揀咗蘿蔔、雞翼及豬腸,蘿蔔唔太夠“淋”,可能唔夠火喉。雞翼非常大隻,啖啖肉,不過不失。豬腸很出色,我特别喜歡佢用呢款小腸,洗得乾淨,完全沒有臭味。讚!通常食車仔麵最夾係配番支玻璃樽可樂,呢度四餸麵加支大可樂,只係四十一蚊,物超所值,可以一試。

個人習慣,我要求分碟上,咁酸甜汁就唔會影響我碗粉嘅食味

2019-01-13
  • 酸齋