2022-04-11 50 瀏覽
因Omicron關係又怕喉嚨痛,都好少食辣嘢。路經樂富一間食川菜蒲頭,突然間好想食,唔理啦,照去食個lunch。鋪頭細細,環境乾淨企理,黑灰為主打色。我們叫咗個set lunch。一坐低,侍應放下碟涼拌土豆絲。爽口兼有辣味。前菜:蒜泥青瓜。夠清甜及爽口。主菜: 酸菜魚。都係怕喉嚨痛,叫少辣。侍應同我們講,係用魚湯嚟淆製,先飲咗湯,才吃。送上大大碗酸菜魚,魚湯好香,好重芝麻香味,有鱸魚、菇菌、酸菜、芝麻、花椒、辣椒等等。酸菜魚湯飲了,唔覺得口渴,真正用魚湯製,酸菜恰到好處,唔太鹹唔太酸,鱸魚好大件夾爽口。整體嚟講係好味嘅。小菜:乾焗四季豆(小辣)炒得夠乾身,係乾扁又唔油膩,唔太鹹唔太辛辣。好味。侍應:服務態度誠懇。我都幾喜愛食酸菜魚,這一家係唔錯嘅選擇,小菜都好掂㗎。食物質素性比高。

前菜:蒜泥青瓜。夠清甜及爽口。

主菜: 酸菜魚。

小菜:乾焗四季豆(小辣)
炒得夠乾身,係乾扁又唔油膩,唔太鹹唔太辛辣。好味。

侍應:服務態度誠懇。

午餐