今晚約左女朋友我去元朗泰國菜話食飯💁‍♀️💁‍♀️ 我梗係唔嫌遠入去啦☺️ 間泰國菜近元朗劇院 唔近西鐵站架 轉輕鐵黎會舒服好多!(男朋友教路🙆‍♂️)餐廳食物既選擇都幾多 salad 湯 seafood drinks每項都唔少野揀!! 當中我地食左出色既有蒜香大🦐同老闆(應該係🤣)特別推介比我地既魷魚!!講左魷魚先!事源係我地見openrice有人食烤魷魚好似幾靚!落單又唔見menu有🤔我地就問下侍應有無烤魷魚啦 可惜侍應話而家無做lu 老闆就走埋黎傾兩句 介紹話而家有新既釀魷魚 問我地有無興趣試下💁‍♂️ 原來個既釀魷魚係暖既!! 魷魚一食落超新鮮 唔會老/un 入面既肉碎腍得黎又有d爽口 因為仲加左d粉絲芹菜 增加口感 另外上面配左泰式酸辣醬 勁惹味💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️ 老闆快d加落menu度啦🙆‍♀️蒜香大🦐係用左勁多炸蒜去炸既 有兩隻大🦐 切開一半去炸 炸完肉質仲好爽口 一定要連埋蒜一齊食😋😋 不過分量我覺得少左d 唔夠喉🙆‍♂️另外椰青都好清!入面既椰肉好薄肉!可以食埋!💁‍♀️ 多謝老闆既特別推介😋😋😋 女朋友我好鐘意食哦💁‍♀️☺️

餐前小吃

釀魷魚