餐廳: 天仁茗茶
資訊:

2024-01-16 286 瀏覽
啱啱去咗間人流湧湧嘅茶餐廳,飲品至正,味道得意得!我揀咗杯黑鑽鮮奶茶,去冰少糖,正!茶味唔洗濃過頭,奶香滑哂,飲落順滑舒服。仙草嘅加入更加係錦上添花🌱,入口即溶,口感好有層次。然後又試咗杯珍珠鮮奶綠,呢杯好過癮,珍珠唔會太甜,但係夠Q彈,咬落有勁,真係好夾!嗰個由913茶王整嘅Pancake,真係啖啖驚喜😲!蜂蜜香氣撲鼻,個Pancake軟綿綿嘅,熱辣辣嘅時候食,每一啖都好似食緊小小幸福咁。同珍珠一樣,有「煙韌」嘅口感,食落真係令人滿足。食落去,一啲都唔膩喉,之後仲開心想再叫一份!如果你都係茶控,記得嚟試佢哋嘅913茶王!特別提示:呢度珍珠茶可以走冰,好貼心👍!簡單嘅913茶王背後嘅滋味卻一啲都唔簡單,每一口都係對傳統台式茶香嘅完美演繹,一啲都唔失禮茶迷朋友嘅口味🍵。