2023-03-09
醉胡爐地址: 尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖尖沙咀打邊爐朋友帶我試新野,估唔到都幾高質🤣~胡椒豬肚花膠雞鍋🍲$328必叫湯底一定係胡椒豬肚湯啦,一上菜就聞到超濃胡椒香🤩。第1淡飲已經飲得出好重豬肚味😌,加上有少少辣地真係好飲到我同朋友第1時間已清光成盤豬肚湯😋,而且啲花膠同雞都已經熟熟地😍,只要輕輕咗淥一下,就已經食我,仲要係都幾滑溜,不錯🤪。手切頂級安格斯肥牛🥩$298作為牛控嘅我點會唔叫肥牛呀,呢到啲薄切肥牛雪紋平均😚,油脂比例剛剛好,入口啖啖牛肉味,口感鬆軟,正😝。丸類拼盤🍡$128拼盤好岩選擇困難症嘅我😆,一次話試足黑松露墨魚丸; 墨魚丸; 蝦丸和牛丸。粒粒都係真材實料手打丸,軟硬適中超有嚼勁,爽口彈牙😚,而且鮮香味濃,連醬都唔洗點都夠味道🥳。餃子拼盤🥟$108另一個拼盤又係好岩選擇困難症嘅我😆,一次話試足XO醬鮑魚蝦餃王; 香茜豚肉餃; 手工雲吞; 黑松露蟹肉餃和韮菜餃。隻隻都係真材實料大大隻好足料😎,特別係黑松露蟹肉餃未咬開已經聞到好香黑松露味,真係聞到好開胃😛,不錯。蔬菜拼盤🥬$63呢個都係另一個驚喜估唔到,蔬菜新鮮好乾淨😋,而且仲要好嫩口,盡吸火鍋湯底精華😙!日式
地址: 尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
尖沙咀打邊爐朋友帶我試新野,估唔到都幾高質🤣~
胡椒豬肚花膠雞鍋🍲$328
手切頂級安格斯肥牛🥩$298
丸類拼盤🍡$128
餃子拼盤🥟$108
蔬菜拼盤🥬$63
日式和風蕃茄沙律🥗$58
食得太多肉,呢個沙律蕃茄好清新😚,好岩解下膩開下胃。
#nicefoodie尖沙咀
—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk #香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀美食 #打卡 #尖沙咀 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #火煱 #打邊爐