2016-08-04
屋企有人入院,探病係指定動作。收工去探病,嚟到已經差唔多七點,係病房見肚餓就拎起menu,其實都無咩期望,醫院野應該無咩驚喜。令我驚訝既係呢度食物真係幾多種類,好多野都有得食,可能仲多過出面某d茶記。呢個時候,我仲諗起朋友既金句 - 有錢就是任性。的確,住私家醫院最緊要有錢,想點都得。原來醫院每小時都會有送餐服務,呢樣野真係要讚,服務夠體貼送餐送到病房,雖然價錢已反映 ......叫左個炸薯條同埋芝士肉醬意粉。炸薯條都幾驚喜,我以為會凍冰冰同翻炸,通通都無。由送餐送到病房仲可以保持到微熱真係收貨,雖然我覺得薯條太淋,不過連茄汁都比埋,份量又唔錯,真係算係咁。芝士肉醬意粉材料都幾足,最少芝士唔係冰山一角。可惜既係味道偏淡,可能要就番病人唔好太濃味,不過整體還可以,比薯條還要熱,又唔會乾身。相信蕃茄味再濃d已經夠做。其實有時,真係唔好話邊度邊度唔好食,你食過未先?都未食過就話唔好食,你食左先講啦!
原來醫院每小時都會有送餐服務,呢樣野真係要讚,服務夠體貼送餐送到病房,雖然價錢已反映 ...... 叫左個炸薯條同埋芝士肉醬意粉。 炸薯條都幾驚喜,我以為會凍冰冰同翻炸,通通都無。由送餐送到病房仲可以保持到微熱真係收貨,雖然我覺得薯條太淋,不過連茄汁都比埋,份量又唔錯,真係算係咁。 芝士肉醬意粉材料都幾足,最少芝士唔係冰山一角。可惜既係味道偏淡,可能要就番病人唔好太濃味,不過整體還可以,比薯條還要熱,又唔會乾身。相信蕃茄味再濃d已經夠做。
其實有時,真係唔好話邊度邊度唔好食,你食過未先?
都未食過就話唔好食,你食左先講啦!