2021-05-31
之前喺日本試過Pomme’s嘅蛋包飯🍛嗰陣喺食忌廉蘑菇秋鮭蛋包飯,我依家仲念念不忘(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 於是去咗貓之眼試吓佢哋嘅蛋包飯☺️其實醬汁選擇唔係特別多,分別係咖喱豬肉、濃茄牛肉、忌廉雞肉同埋燴牛肉汁🤓唔知道大家平時鍾唔鍾意用汁送飯,我本身就超鍾意嘅,啲汁越多越好🤤最好撈完仲濕濕地好似燴飯咁😍兩款醬汁都俾好多一定夠撈👍🏻 而且佢哋嘅蛋真係煮到剛熟好滑溜,嫩嫩嘅忍唔住一啖接一啖🙊-今次除咗忌廉雞肉之外其餘三款都有點到,我比較鍾意濃茄牛肉>咖喱豬肉>燴牛肉汁🧐-蕃茄汁🍅唔係一味得個酸字,連蕃茄本身嘅甜味都食得出,而且醬汁稠杰厚身,酸甜開胃,入面嘅燉牛肉係大大粒嘅,質地鬆化軟綿😋-咖喱豬肉🐷就正正常常傳統偏甜嘅日式咖喱醬,佢加咗啲紅蘿蔔同洋蔥,炆到軟爛好入味,不過豬肉片薄切就無咩口感,呢樣真係可圈可點,因為送飯來講又比較易拌🤔-燴牛肉汁🐮牛肉份量都幾多,不過汁嘅味道唔係好習慣,因為佢偏酸而且味道好濃烈,有啲似洋蔥湯嘅味道,覺得還好,相比之下另外兩款醬汁會易入口啲🙈-提提大家佢個蛋包飯係可以選擇飯嘅份量😉大食啲可以免費加飯,細食嘅都可以叫少飯,食到幾多叫幾多唔好浪費啊☺️-
🍛咖喱豬肉+濃茄牛肉蛋包飯 $82
🍛咖喱豬肉+燴牛肉汁蛋包飯 $89
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔