2017-12-20
之前已經嚟過呢間餐廳喇,上次就食得太滿足,個肚唔夠位食甜品,所以今次係一定一定要試返夠本佢嘅甜品。食甜品之前當然都係要有main course 開下胃先啦。黑松露雜菌闊條麵女朋友一向都好鍾意食闊條麵,所以佢極速就揀咗呢個pasta。呢個pasta真係有好強勁嘅黑松露香氣,我坐佢對面都聞到好大陣黑松露味,而且每一條意粉都沾有黑松露醬汁👍🏻雜菌夠juicy,份量都夠多,$79都幾抵食😁奧斯漢堡窩夫伴薯條我諗呢間餐廳嘅窩夫應該都係佢嘅主打之一,因為我睇餐牌除咗主食之外,甜品都有唔少係用窩夫做主題。所以我都嘗試一下揀呢個漢堡窩夫伴薯條。呢個窩夫漢堡係出奇地好味,冇諗到個漢堡可以做到咁軟腍,牛肉味香濃,仲有裏面嘅大菇係非常juicy!! 伴碟嘅薯條都做到條條香脆👍🏻紫薯窩夫配雲呢拿雪糕雲呢拿雪糕上面有啲紫色嘅粉末,亦都睇到窩夫嘅面頭係有點點嘅紫色,睇樣已經吸引到一班中意紫薯嘅人😁而且窩夫裏面真係食到細細粒嘅紫薯,唔係得個殻架!窩夫做到外脆內軟,口感的確很好終極主角終於到啦!上次已經比呢張poster吸引到,好想試呢款甜品~玫瓏蜜瓜雪山!甜品做得好靚呀,睇得出係廚師用心之作。雪糕上面貼上一粒粒嘅星
食甜品之前當然都係要有main course 開下胃先啦。
黑松露雜菌闊條麵
奧斯漢堡窩夫伴薯條
紫薯窩夫配雲呢拿雪糕
重頭戲嚟啦,就係最底層嘅蜜瓜😍原來蜜瓜中間仲有個奶凍!廚師好細心,佢已經將蜜瓜𠝹定一格格,方便我哋自己分嚟食。蜜瓜真係好甜好甜,而且仲好腍,雖然我已經好飽,但係最後都可以將成個蜜瓜食得一乾二淨😁