2015-07-06
生日果日去左迪士尼玩。夜晚果餐就係呢度解決。入面有SUSHI食, 有意粉食, 有中菜食。最後我揀左食意粉果面。 我男朋友就叫左豬排飯。 野係幾好食既, 至少個豬排飯D豬排唔會硬, 同埋好好味。 但係D服務態度就好差啦。我同男朋友一齊行埋去, 見到前面有兩個女人已經叫緊野食, 咁我地行埋去啦。行到埋去, 有個男既問我食咩, 我話食肉丸意粉,之後佢叫我等一陣。 咁後面又有其他人排隊啦禾, 咁我地就向前行少少。 然後有個女人就問我地後面既人食咩野, 但係佢無問過我男朋友食咩。 跟住果個男仔就同我男朋友講等陣。等等等, 等左一陣, 等到後面果D人都拎埋野食, 我碟意粉都未得, 而我男朋友都仲未有人問食咩。 跟住我男朋友想叫野食啦, 跟住個男仔話等陣先。然後過無幾耐, 個男仔拎住碟意粉, 諗住放D肉丸落去係比我食既, 個女人就話: 唔係果D啊, 係落XX啊。 但個男仔照比肉丸我先。 但果一刻, 我男朋友仲未有人問佢食咩。我男朋友見問個男仔佢又話等等, 於是就問個女人。 個女人就示意話叫佢等陣。 咁等幾耐啊?於是過左一兩分鐘, 我地就話我男朋友未叫野食。 跟住個女人就用普通話同我男朋友講要排隊。
入面有SUSHI食, 有意粉食, 有中菜食。
於是過左一兩分鐘, 我地就話我男朋友未叫野食。 跟住個女人就用普通話同我男朋友講要排隊。 我地就心諗, 咩料啊, 我地一早排左好耐架啦禾, 我都叫左野食啦, 我男朋友排我後面, 點解仲未有得叫野食, 仲要比人當係D大陸人話無排隊??????
然後我男朋友再同個女人講, 話等左好耐。 跟住個女人先用返廣東話話叫我地係後面排隊。 跟住我就話啦, 我地一早排左隊, 我地一齊架, 我野食都有啦, 都無人理佢。
跟住個女人好串咁, 道歉都無, 仲話叫野食係係後面叫架禾。
但係我地排隊果時, 個女人係邊啊? 係個男仔問我地食咩架渣, 係佢MISS左我地渣禾?
個男仔就係度講唔好意思果D, 但係個女人D態度好有問題囉!!!!!!!!