2018-06-16
琴日lunch再戰旺角熟食中心,想試下第二間見呢間幾平咁,就try一try。眼下見選擇都有大約十種,選擇算係多,同場有兩三間有多餸飯,呢間價錢平又選擇多,記得除左我揀個兩個餸之外,仲有茄子、生炒骨、豬扒、蕃茄蛋、有兩種魚、椰菜,記得既就咁上下🤔佢就$30一餸,$35兩餸,$40三餸,有附送紙包飲品。我就揀左咖喱薯仔雞 同 鹹蛋肉餅 兩款,佢有跟少少菜心架。成個飯其實份量好多,一個女仔真心食唔晒😅細食者可叫佢比少d飯。菜心都幾甜無渣,而咖喱薯仔雞,薯仔夠淋,咖哩香但偏咸,送飯係ok既,入面既雞就係d剩頭剩尾,有d軟骨位同雞鎚頭咁,不過兩餸飯講真我又唔係期望係靚位既,所以都接受。咸蛋肉餅食得出佢係剁碎既,有肉粒口感,不過肥肉比例重,而且生粉都幾重下,整體感覺還可以。如果只係想平平地食到飽肚既,大家都可以試下,其實又唔係話差既Ps.想講一講,第二次上來呢個熟食中心有樣野令我有d反感,唔關呢間食店事,純粹有個痴線佬坐我對面,一路食緊就不停自言自語拍枱咁,都算喇~我食完諗住坐多陣佢居然開口話我食剩正x街...不停講左成5分鐘,嚇到我即刻走怕佢除左講會有其他舉動,搞到我連包野飲都唔記得飲😡聽佢講野
佢就$30一餸,$35兩餸,$40三餸,有附送紙包飲品。
我就揀左咖喱薯仔雞 同 鹹蛋肉餅 兩款,佢有跟少少菜心架。
Ps.想講一講,第二次上來呢個熟食中心有樣野令我有d反感,唔關呢間食店事,純粹有個痴線佬坐我對面,一路食緊就不停自言自語拍枱咁,都算喇~我食完諗住坐多陣佢居然開口話我食剩正x街...不停講左成5分鐘,嚇到我即刻走怕佢除左講會有其他舉動,搞到我連包野飲都唔記得飲😡聽佢講野似係長期係呢度打躉,大家小心!!