2021-12-17 48 瀏覽
經常都會喺荔枝角返工,一收工就會同同事去食飯,喺荔枝角都有好多美食,今日就食一間好出名嘅港式扒餐。金鳳大餐廳 ,依間餐廳間間都爆滿,今日好好彩嚟到啱啱有位唔駛等。呢度地方都幾闊,落坐得都幾舒適。點完餐之後首先會上個例湯同牛油餐包,例湯可以選擇羅宋湯 or 忌廉湯 。羅宋湯材料都好多,帶有少少微辣,酸酸甜甜飲完特別開胃。雜扒餐 112 元 加生蒜 蒜蓉汁先用鐵板上,店員為你加蒜蓉汁,一落蒜蓉汁睇住個鐵板滋滋聲,感覺好興奮。雜扒餐真係好抵食,份量非常之多,有豬扒,牛扒,腸仔,火腿,薯條。豬扒好厚身,而且仲好入味,肉質好鬆軟。重點係啲生蒜,配埋啲蒜蓉汁牛扒一齊食,味道都好有層次。貴族牛扒 五成熟 牛扒好大塊而且好厚身,因為用鐵板上,點五成熟加埋鐵板熱力就啱啱好,肉質非常鮮嫩,而且牛肉味好香好重,入口相當Juice,配埋生蒜一齊食,令到牛肉嘅鮮味更加突出。真係好惹味。果然係香港出名嘅扒房,食物嘅質素非常之高,而且價錢好大眾化,性價比好高。我哋食完嘅時候,門口已經排晒隊。間唔中食一餐鋸扒都幾開心。
雜扒餐 112 元 加生蒜 蒜蓉汁
貴族牛扒 五成熟