餐廳: 冰極餐廳
資訊:

今日仔仔生日,難得之前中左海洋公園的金卡;所以約埋全家有金卡的表妹一家一齊去海洋公園玩下同食午飯啦因為表妹一家成日都去海洋公園,真係熟晒路;一入場就先帶我仔去領取會員專有的生日禮物,再帶我地去一早就Book左枱既冰極餐廳,一入到去就食得如果只有我同仔仔黎,實要等位姐因為仔仔生日,除左有金卡本身有既8折外,重多一個主菜買一送一的優惠;所以今餐真係好鬼抵食,8個人,都只係食左800蚊咋。2個小小朋友Share的兒童餐,大人都偷食左格格薯塊同雞塊,真係幾脆幾好味。不過波菜意粉小朋友就麻麻地啦,最後要因兒童餐的甜品吸引佢,佢先肯食晒D意粉呢主菜,白汁帶子意粉;講真,我同仔仔一食都覺得冇味,表妹一家話可能我地叫左大Size就唔多夠汁,平時佢地叫普通Size係OK架喎。咁就死啦,原來大Size都只係加多D意粉,個汁唔加既?咁點會有味丫,帶子,都係岩岩好,一人一粒咋。重要係6個大人一人一粒,小小朋友冇份。買一送一的主菜,咖哩豬扒飯,飯好夠,豬扒都好夠,唔似得意粉D帶小咁小家呢。不過咖哩就十分之少,好彩叫侍應比多碗咖哩佢地冇Say No,如果有,我可能已經罵人了。講番個豬扒,真係幾好味,夠香口,又唔會
如果只有我同仔仔黎,實要等位姐

聖誕兒童餐

帶子意粉
咖哩豬扒飯
買一送一的主菜,咖哩豬扒飯,飯好夠,豬扒都好夠,唔似得意粉D帶小咁小家呢。不過咖哩就十分之少,好彩叫侍應比多碗咖哩佢地冇Say No,如果有,我可能已經罵人了。講番個豬扒,真係幾好味,夠香口,又唔會太乾,咖哩都有D辣,我同我表妹都麻麻地,但我仔同婆婆們都話唔辣幾好味喎。
小食拼盤
小食拼盤,應該係最好食架啦,芝士薯條,雞翼同豬扒都好味。
熱朱古力
聖誕有特價的朱古力特飲,係熱既,初初飲都OK,但係放耐左係甜到漏,我地要加水先可以再飲呢。
兒童餐的甜品
兒童餐的甜品,好靚既糖果屋;又係甜到漏,小朋友食晒D朱古力,蛋糕就冇人食呢

因為冰極餐廳既環境,我又心急想快D影相快D食,結果D相全部都偏藍呢
2017-12-09
慶祝紀念