2021-08-17
今日係慶祝個仔完成咗暑期實習同份功課,都順便慶祝埋我停工四個月,重新投入工作,所以就揀咗來魚吧食 當來到接待,我哋雖然有訂枱,都只有太陽傘既枱。當日天氣又唔算好熱,所以都冇所謂啦!坐低,就先叫兩杯白酒,同埋叫個Signature dish Seafoods Tower。兩杯酒,當然上枱先,第一個驚冇喜出現咗,兩隻杯竟然係纖維造,即係塑膠,mood都跌咗1/3。Seafoods Tower跟著都好快到,頂層係幾隻蠔,食落只係好普通,完全冇驚喜,感覺自助餐食個啲蠔。中層,波士頓龍蝦、長腳蟹,長腳蟹水準都係一般,而龍蝦經過食完以上兩個,就相對性好少少,似返啲樣,味道鮮甜。底層係青口、凍蝦、蜆,三款都係自助餐水平。呢個Tower要10××,白酒要$150一杯。跟著,我同個仔再加碼,一人叫個龍蝦意粉,呢個就真係正常餐廳水平,龍蝦、醬汁、配菜都有水準。呢個主食,係最抵,因為我係某個會藉,買一送一,否則兩個主食加埋要8××啦!Soho個邊大把餐廳都有水準過呢度。還有,有份麵包擺上枱,有牛油跟,但冇牛油刀,我哋要用餐刀搽。