2019-05-02
為左同朋友慶祝生日,所以想揾個坐得舒服,而野食又好味既地方。之前網上見cafe gray deluxe 有靚景,地方闊,afternoon tea set 又唔貴,所以就揀左呢度。Book 左window seat, 個景真係靚既,雖然呢日唔係陽光普照,但個景都開揚,係正既!叫左兩set afternoon tea,個tea set 望落都好精緻好靚,但食落就真係有d失望😞咁多款之中好多食落都好普通,同市面上麵包店既西餅差唔多,甚至西餅店既質素更好。鬆餅馬馬地,有d乾,無咩味cake 普遍好”鞋”口,感覺好粗糙有一兩款配撘係新穎既,不過味道太獨特,唔係好識欣賞Roasted Turkey Breast Rhubarb Chutney 同carrot cake 都係試過就算,而 green pea and asparagus tartlette 感覺好草青Mousse 杯,同 cocoa choux 呢兩款叫做係最好食,最有質素!整體黎講,呢度係景靚,服務好,坐得舒服,但食物既質素就一般。係聚會好地方,不過食物扣左唔少分😥
鬆餅馬馬地,有d乾,無咩味
cake 普遍好”鞋”口,感覺好粗糙
有一兩款配撘係新穎既,不過味道太獨特,唔係好識欣賞