2014-05-19 5033 瀏覽
位於金鐘太古廣場3對出, 感覺比較高級, 而且清靜, 同女朋友拍拖好去處.我自己非常鐘意食牛, 所以點了一個蒜香和牛拉麵, 男爵年糕餅, 而女朋友就點了海之幸盛合魚生飯.蒜香和牛拉麵, 有D炸過既蒜片, 同和牛既味道都幾夾, 而又唔會搶左個牛味, 和牛肥瘦適中, 牛味比較重, 湯底較清, 所以食入口會冇咁油膩, 而拉麵亦都係爽口彈牙.男爵年糕餅, 一個幾得意既配搭, 外面炸薯仔外皮,入面係年糕的餅, 外脆內煙韌, 不過得2件就少左D.魚生飯我就試左幾啖, 除左用新鮮, 我諗唔到其他形容詞, 定一般平價魚生有明顯既分別, 佢分量都算多, 所以想點小食都點唔到, 太飽了!

2014-05-18
5 分鐘 (堂食)