2020-06-15
餐廳喺金鐘太古廣場樓上,裝修好高尚優雅,樓底又高,感覺好開陽,枱與枱之間嘅距離都隔得好開,坐得好舒服。叫完食物後,先來餐前麵包,麵包配上牛油非常好食,暖暖地,口感又煙靱,而且份量都大。 ➡️ 13oz Black Angus Rib-Eye + Seared Foie Gras ($395 + $95) 每一件牛都好大嚿,份量十足,d肉汁仲保持到,所以食到好濃郁嘅牛味,再加上片鵝肝好大舊,整體來講非常高質。伴碟嘅薯蓉亦好creamy好好食! ➡️ Lobster & Red Prawn Spaghetti ($325) 龍蝦非常新鮮,好夠味,亦都好彈牙。意粉嘅軟硬度適中,d汁好好味,雖然價錢貴d,但整體來講唔錯! ➡️ Chocolate Soufflé ($120) 呢個朱古力疏乎厘果然係佢哋嘅signature甜品,食落入口即溶,配上佢地自家制嘅朱古力醬,連本來食到好飽嘅我,都秒速食完! 整體來講,價錢雖然唔平,但有咁嘅服務,環境同埋食物質素,尚算合理! The Continental 地址📍: 金鐘金鐘道88號太古廣場4樓6號舖.............................
➡️ Chocolate Soufflé ($120)
The Continental
地址📍: 金鐘金鐘道88號太古廣場4樓6號舖