2024-10-25
小妹同豬今晚去咗位於旺角金雞廣場25樓,以白色主打既樓上Cafe,鄰近旺角地鐵站🚉 交通方便,主打西式及港式餐飲😚 Cafe座位闊落,坐得好舒服,近門口位置仲放咗好多「 Board Game 」讓客人選擇🤩cafe亦會播放不同歌曲,絕對讓客人心情好hea😊Dinner Set包1份主菜及$38飲品(如$38以上則補差額),加$38包沙律🥗及蛋糕🍰(可選朱古力🍫、藍莓🫐芝士、紐約芝士🧀蛋糕)。田園沙律🥗看似不多,但已足夠😌 沙律菜🥗好新鮮,連埋胡麻醬食真係一流,非常開胃🤤黑松露帶子鮮菌燴意大利飯🍲黑松露香氣樸鼻,雖然帶子細細粒,但份量不少😍,每啖都食到鮮甜帶子,飯粒分明,每啖都食到黑松露味道,呢個意大利飯口感非常Creamy,好食😙香蒜白酒蜆肉意粉🍝辣🔥度適中,細蜆肉同樣不少,食唔到腥味及有沙,意粉炒得很乾爽,充滿海鮮味同濃郁蒜香🧄令到味覺更豐富😌每款甜品佈置精美,印上餐叉圖案及不同顏色的碟,好驚喜🥰紐約芝士蛋糕🧀 🍰 餅底不錯,蛋糕咬落去感覺到焦糖及檸檬香味,味道不太甜,雖然質地不算幼滑,但好食😋藍莓芝士蛋糕🫐 🍰藍莓醬酸甜,同樣係芝士蛋糕🍰但食完唔覺太膩😊Chips炸薯角🫔哇😧想不到
Dinner Set
田園沙律🥗
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯🍲
香蒜白酒蜆肉意粉🍝
每款甜品佈置精美,印上餐叉圖案及不同顏色的碟,好驚喜🥰
紐約芝士蛋糕🧀 🍰
藍莓芝士蛋糕🫐 🍰
藍莓醬酸甜,同樣係芝士蛋糕🍰但食完唔覺太膩😊
Chips炸薯角🫔
哇😧想不到份量咁多,薯角超香脆,超好味🤤🤘🏻
日式餃子🥟
六嚿日式🥟炸到表皮少脆,肉涵足料😍
特首🫖
Cafe提供多款花茶🫖小妹就擇咗呢款特首,由馬鞭草🌿金盞花🌼歐薄荷🌱檸檬草🍋沖泡而成,相比之下歐薄荷味道突出,飲完喉嚨幾舒服,舒緩疲勞😪及有降火作用🤗
玫瑰冰茶🌹 🫖
玫瑰味好重,唔會好甜,又大杯😝 杯上層仲有不少玫瑰花瓣🌹😍非常吸晴😚打卡一流🤩
呢款Boardgame選擇多,環境舒服😌 餐廳🍴仲放左唔少三眼仔作裝飾,重點食物及飲品都係高質🥰呢度絕對係好hea處😆 但提提冷氣都幾大🌬️記得一定要帶外套🧥喔🥰