2021-12-06
去尖沙咀行街街,夜晚開始凍又拎住幾袋聖誕禮物,梗係搵間坐得舒服嘅打邊爐啦~iSQUARE對面嘅麻神火鍋,有二人餐做緊特價。水果茶入面有好多水果,夠鮮甜~唔想飲凍嘢可以飲花茶,玫瑰花普洱茶一壺上,仲可以添飲。想飲酒嘅亦有指定紅白酒半價。【椒鹽豆腐粒】先嚟小食熱吓身,外皮炸到香脆,熱辣辣又惹味。湯底係【招牌麻神麻辣鍋】、【響螺花膠雞鍋】,可以二選一或鴛鴦,我哋揀咗【響螺花膠雞鍋】。金黃色嘅香濃雞湯,裡面有大隻白滑雞脾,花膠都唔少,滋味養顏,飲咗4-5碗先開始打邊爐。【海鮮拼盤】紐西蘭蝗子皇好大隻,淥完冇乜縮水,味道好鮮甜;南非鮑魚就好彈牙;番薯蜆,紐西蘭刀貝亦係大大隻。【迷你牛肉盛】牛肉佈滿雪花紋,肉味濃郁之中帶油脂香味;一口牛口感軟腍,咬落雞湯混和肉香油香,好高質~丸類餃類拼盤有韭菜餃、魚皮餃拼牛肉丸、豬肉丸。餃類細細粒唔會食到太膩滯,當中韭菜餃仲特別香;肉丸都係手打,爽彈味濃。【翠綠時蔬拼盤】食得肉多要蔬菜平衡吓,有比較少見嘅冰菜,味道幾特別。【烏龍麵】即係烏冬麵,整返碗熱辣辣花膠雞湯烏冬麵,正呀~
iSQUARE對面嘅麻神火鍋,有二人餐做緊特價。
【椒鹽豆腐粒】先嚟小食熱吓身,外皮炸到香脆,熱辣辣又惹味。
【烏龍麵】即係烏冬麵,整返碗熱辣辣花膠雞湯烏冬麵,正呀~