2024-03-06
最近成~日見到有人去呢間燒肉店,人人都喺度深夜播毒,太過份啦!😡😤所以⋯⋯今日到我播毒啦~😚果然名乎其實,掛得起「燒肉の殿堂」呢個金漆招牌! ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ 1️⃣ 殿堂九品盛 ($398) ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎ 燒肉腦袋馬上衝一波超高質牛肉!(雖然豬+雞都高質 但牛太亮眼了✨😍)牛肉有預先醃製過同原味,我第一塊食嘅係原味牛太!香!了!牛肉有超靚嘅雪花紋脂肪一掂到鐵絲網即刻飄出香味 好誇張🤩👍🏼個人最鍾意原味牛舌同黑椒味牛肉!牛舌好爽口,黑椒牛肉醃到入曬味,香香! 2️⃣ 牛油鹽蒜元貝 ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎ 食燒肉可以食到元貝係真·估唔到更估唔到嘅係可以任食!原來而家餐廳做緊一週年感謝祭,誠意推出限時優惠《鹽蒜元貝無限放題》🤩🤩我哋問過店員,聽講優惠有機會做埋三月就完結又爆汁又嫩滑嘅元貝等緊你嚟🏃🏻♀️💨快啲把握機會食爆! 3️⃣ 明太子撈烏冬伴月見 ($48) ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎ 實不相暪,今次係我第一次食明太子🥹將無菌蛋蛋黃「督」穿好治癒~記得要令每條烏冬都裹滿蛋黃,沾一點點明太子,就可以體驗神仙級烏冬食法!💯 4️⃣ 殿堂玉子飯 ($38) ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎ 食燒肉點可唔食飯🥹碳
最近成~日見到有人去呢間燒肉店,
人人都喺度深夜播毒,太過份啦!😡😤
所以⋯⋯今日到我播毒啦~😚
果然名乎其實,掛得起「燒肉の殿堂」呢個金漆招牌!
1️⃣ 殿堂九品盛 ($398) ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎
燒肉腦袋馬上衝一波超高質牛肉!
(雖然豬+雞都高質 但牛太亮眼了✨😍)
牛肉有預先醃製過同原味,我第一塊食嘅係原味牛
太!香!了!牛肉有超靚嘅雪花紋
脂肪一掂到鐵絲網即刻飄出香味 好誇張🤩👍🏼
個人最鍾意原味牛舌同黑椒味牛肉!
牛舌好爽口,黑椒牛肉醃到入曬味,香香!
2️⃣ 牛油鹽蒜元貝 ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎
食燒肉可以食到元貝係真·估唔到
更估唔到嘅係可以任食!
原來而家餐廳做緊一週年感謝祭,
誠意推出限時優惠《鹽蒜元貝無限放題》🤩🤩
我哋問過店員,聽講優惠有機會做埋三月就完結
又爆汁又嫩滑嘅元貝等緊你嚟🏃🏻♀️💨快啲把握機會食爆!
實不相暪,今次係我第一次食明太子🥹
將無菌蛋蛋黃「督」穿好治癒~
記得要令每條烏冬都裹滿蛋黃,沾一點點明太子,
就可以體驗神仙級烏冬食法!💯
4️⃣ 殿堂玉子飯 ($38) ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎
食燒肉點可唔食飯🥹碳水+蛋白炸彈さいこう!
「督」開鋪面嘅溫泉蛋,再充分撈勻所有配料,
蛋液包裹着香蔥、飯掃、紫菜碎,係心動嘅感覺!
5️⃣ 蜜桃成熟時($38) 和 熱情的沙漠 ($38) ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎
我哋嗌咗一杯水蜜桃味、一杯熱情果味嘅梳打,
唔會太甜,夠曬清爽(第一杯有蜜桃片🍑正!)
飲完一掃油膩感,又係時候再涮過!😌👍🏼
可能因為係樓上鋪,我哋呢日去嘅時候有啲靜
唔會好似出面啲燒肉店咁嘈,啱曬三兩姐妹開心約飯
唔使同人逼,舒舒服服食好味燒肉!
*重點:抽油煙機非常強大,食完唔會成頭燒肉味!*
除咗頭先講過嘅《鹽蒜元貝無限放題》,
餐廳仲推出好多限時優惠慶祝一週年🎉🎉
❣️幫襯午市單點食品,16:00前離座七五折❣️
❣️20:30後大割引,大部份單品$20起❣️
❣️清酒全日七五折❣️沖繩生啤買一送一❣️
一週年慶也太瘋狂了吧😍😍必須狠狠幫襯!
大家記得捉緊機會,趁三月有咁多優惠,
去燒肉の殿堂食住元貝賀賀佢一週年快樂!🎉