2023-01-14 218 瀏覽
今日終於有機會嚟試吓呢間人氣既鐵板燒餐廳☺️雖然係食lunch但係都好正😍餐廳地方好大,而且有無敵海景,可以一邊食一邊享受一下😌🌟沙律及前菜當日沙律係慢煮雞胸沙律,配上堅果沙律醬,味道酸酸甜甜,而前菜係醃蘿蔔配豆腐乾,食落酸酸地好醒胃😋🌟刺身是日刺身係吞拿魚、帆立貝、平目。吞拿魚的魚味好香濃,帆立貝食落好鮮甜,刺身厚切而且好新鮮👍👍🌟鮑魚南非鮑魚大大隻,而且非常新鮮。鮑魚用上鹽燒,口感爽身彈牙🫶🫶🌟大蝦蝦肉爽口彈牙,用上蝦膏一齊煎,味道香濃,還有好香牛油味🤤🤤🤤🌟鵝肝鵝肝口感紮實又綿密,無膻味,入口即溶😍超好食👍👍以迷你漢堡夾住煎香的鵝肝,造型可愛精緻,亦能吸走表面油份。🌟美國牛肉牛肉可以揀厚切同薄燒,而我兩款都試哂😬薄燒牛中間包住蔥花同炸蒜,非常香口😋而厚切牛肉鬆軟,熟度剛剛好,牛肉味濃👍🏻👍🏻👌炒飯炒飯配上雞蛋,牛肉同蔥花,十分香口,而且炒得好乾身,粒粒分明🫰🏻🌟牛油焦糖多士簡單而又美味的一道甜品,多士超香脆,配上焦糖甜甜地,好好味😋🌟甜品奶凍口感非常幼滑,配上紅豆一齊食味道一流👍

🌟沙律及前菜

🌟美國牛肉

👌炒飯

🌟牛油焦糖多士

🌟甜品
奶凍口感非常幼滑,配上紅豆一齊食味道一流👍