2022-06-17
琴日第一次嚟食呢間餐廳就平平地嗌個$680嘅Omakase試下先😋😋食完真係覺得物超所值!!每樣嘢食都係好俾心機咁樣整,絕對唔係就咁擺件野上去舊飯到咁簡單~同師傅傾開先知因為間餐廳叫壽司櫻,所以嘢食都會加咗花嘅元素🌸食之前師傅教我哋可以搣一摵啲花,連埋花瓣一齊食,食法同埋味道都好獨特《先付3種盛》前菜建議由左食到右,南瓜好甜好清爽,鴨肉同蜆肉都醃得好入味《刺身三種盛》池魚王刺身分開兩件,第一件包咗味噌師傅教落味噌可以帶出第二件刺身嘅味道雖然唔係好食得出煙熏味,但係影相真係好靚,師傅仲教我哋點樣打開個蓋可以影到最靚嘅相🤣食咗三款刺身,師傅仲送咗碟水母比我地😆《和食料理》魚皮煎得好焦香,魚肉好嫩👍🏼《壽司5貫》有海膽,虎蝦同埋三文魚籽,師傅建議每一樣都食一啖感受下原本嘅鮮味,之後再撈埋一齊食5貫壽司仲送多咗兩件,最後食咗七件壽司每一款都好用心整~《汁物》《甜品》今餐真係食得好開心,師傅好熱情每樣嘢都介紹得好清楚,仲送咗幾樣嘢食俾我哋😋🤩 我自己都係第一次寫咁詳細嘅食評,真係要讚下呢間餐廳嘅用心程度~
食完真係覺得物超所值!!
《先付3種盛》
前菜建議由左食到右,南瓜好甜好清爽,鴨肉同蜆肉都醃得好入味
《刺身三種盛》
食咗三款刺身,師傅仲送咗碟水母比我地😆
《和食料理》
魚皮煎得好焦香,魚肉好嫩👍🏼
《壽司5貫》
5貫壽司仲送多咗兩件,最後食咗七件壽司每一款都好用心整~
《汁物》
《甜品》