2021-02-07
今次第一次食大渣哥,我行過去問門口個姨姨漁村蒸肉餅即係咩呀。👩🏻🦱姨姨答我:咪肉餅加多幾條魷魚絲囉。係咪聽完覺得好似好普通?我當時都係咁諗,點知一打開,足料到不得了,點止幾條魷魚絲咁簡單?!😲🍚漁村蒸肉餅 $91隨餐奉送例湯、白飯、熱飲,依家晚市仲有9折優惠,買滿$200仲有7折,抵到癲!💰到底個肉餅有幾足料?有超多小蝦米,仲有好多大大粒嘅蝦乾🦐,都差不多有6至7粒,超級好食!蝦乾真係幫肉餅大大加分,成陣漁村味出晒嚟!仲有面頭大大條魷魚條🦑,有咬口之餘仲好鮮,絕對唔係出面偷工減料,俾啲又薄又短嘅魷魚絲。加上一定要提個肉餅份量夠大,我同男朋友兩個人一齊食,加多咗個飯🍚,本身仲驚唔夠食,但一份肉餅竟然都可以夠我地每人食到一個飯。之不過個飯偏乾身,我要加啲肉餅汁送飯先唔會咁乾。不過啲汁絕對係精華,超正!配咗杯奶茶,男朋友覺得普普通通,不過個老火湯🥣就大大加返分。夠味得嚟又唔會好似啲味精湯咁鹹,入面有4-5舊合掌瓜同豬骨,我全部都食晒,超好飲,兩個人share一碗真係唔夠飲呀!一句講到尾,又有良心又高質,點可以唔撐?🙌🏻👅評分:9/10
👩🏻🦱姨姨答我:咪肉餅加多幾條魷魚絲囉。
🍚漁村蒸肉餅 $91
👅評分:9/10