2021-07-23
一心諗住一齊清下D假,點知老伴再book #Staycation , 上年住過Regal Hong Kong 我地都好滿意又舒適,個package最正係可升級包埋Buffet, 所以又book 左一晚玩!今次主題係龍蝦🦞+和牛🥩,除左之前都有嘅龍蝦菜式,包括:芝士焗龍蝦,冷盤龍蝦,中式龍蝦伊麵,西式龍蝦湯, 龍蝦沙律之外,今次多左龍蝦喇沙!個喇沙湯仲超濃微辣超好味!建議share食冇咁快食飽!🥩和牛菜式,包括: 和牛漢堡同和牛壽起燒sukiyaki!和牛漢堡細細個,肉味香有肉汁, 和牛壽起燒即叫即煮,勁淋肉味濃!仲可配搭蔬菜一齊淥! 🍣最驚喜係有五款精選高質壽司, 包括和牛,海膽,帶子, 三文魚同吞拿魚😍🥗海鮮冷盤有麵包蟹、翡翠螺、青口、海蝦同蟹腳超豐富!🥣熱食除左牛扒,今次仲有牛面珠墩!超~級~淋~超~好~味!配埋薯蓉食超夾!🍦甜品特多,除左蛋糕🍰同豆腐花, 仲有特別味道嘅雪糕!我試左earl grey Tea 同番石榴味兩種都好正, 唔太甜好清新!超滿足!
🥗海鮮冷盤有麵包蟹、翡翠螺、青口、海蝦同蟹腳超豐富!