2020-11-23 809 瀏覽
#tastytommy良心食店 💛唔知大家食過瀛豐日式放題未呢?🤣 (其實我未食過lol太多人🙈) 佢最近係樓下開左間中菜廳 撈埋中式粵菜 甚至連大閘蟹放題都有得食🤤 今次小編就試左幾道巧手菜~💛濃湯雞燉花膠未打開蓋都聞到好香既雞湯香氣 飲落好濃郁 花膠燉到好軟淋帶少少漿口🥰💛鮑汁扣原件花膠扒花膠燉湯都未夠 食埋大大件花膠扒先滿足 就算分完之後仲大過我塊面 同樣好軟熟😍🍍新鮮菠蘿拔絲咕嚕肉友人話好中意食咕嚕肉 所以一定要食呢個😋 薄薄一層脆漿非常酥脆 包裹住入面既豬肉 勁肥美甘香鬆化 好高汁😋 芡汁岩岩好掛係咕嚕肉表面 好甜蜜好開胃 如果有白飯撈食十碗都得🥲🐚北海道珍寶帶子配牡丹蝦汁鴛鴦米帶子大大粒 但調味偏重 覆蓋左鮮味 蝦汁撈飯有少少福建炒飯feel🤣 鴛鴦米既鴛鴦質感就唔太明顯 只係係面頭食到少少冇沾有汁既脆米😌🍮焦糖燉蛋配桃膠鮮果粒食個中西合璧既甜品作結尾~ 燉蛋軟滑 加埋底下既焦糖汁一齊食 但如果蛋味更加香 桃膠膠感重d同埋雜質清除得再徹底d就更加正
#tastytommy良心食店 💛

💛濃湯雞燉花膠