2019-03-17
店內環境好新淨亦坐得舒服,暖色系嘅裝修風格仲好有家的感覺添!呢度嘅晚市套餐每月會轉一次,每道菜式都好花心思,會見到有唔同天然顏色嘅素菜。食材係新鮮即日買,所以記得要早一日預訂啊,Walk in客未必有位。而有部分菜式會用到蔥、蒜、蛋、奶同芝士烹調,食全素嘅就可以訂座時通知一聲,佢地就會另作安排都幾貼心。飲品係蜂蜜杞子黃金牛蒡茶,一坐底就會比你,可以飲成餐,唔夠可以添。前菜小食總共有4款,糖醋漬紫高麗菜切成絲狀,食落仲「霎霎聲」好爽口,酸酸甜甜好開胃!左邊係羅勒蕃茄蔬菜丸子,麵包上面有一塊羅勒葉,而葉上面就有自家製嘅蔬菜丸子,丸子偏腍身,我用咗匙羹整扁佢再鋪喺麵包上面食;中間係韓式辣醬豆腐伴果仁碎,只有好輕微嘅辣;右邊就係醬燒杏鮑菇秋葵串!烤南瓜藜麥葵花籽沙律,烤南瓜夠甜同腍身,羽衣甘藍面頭加上藜麥同葵花籽,再加埋自家調配嘅蜜糖芥末醬,我幾鍾意!牛油豆蔬菜濃湯配脆卜卜嘅麵包條同麵包。黑松露芝士炸薯球外面嘅炸粉非常之薄,唔會太熱氣,而裡面嘅薯蓉好滑,薯蓉裡面再包住芝士同黑松露醬,正!黑芝麻香菇海藻蕎麥珍珠飯老闆話係用菇水喺飯煲煮,所以帶有菇香味,飯裡面都有各種菇。甜品係紅棗蓮子百合燉桃膠,
牛油豆蔬菜濃湯配脆卜卜嘅麵包條同麵包。
甜品係紅棗蓮子百合燉桃膠,味道唔算好甜,成個糖水最甜係粒紅棗。
餐廳都有小賣部,有黑松露醬、藜麥同牛蒡茶賣等等。