2019-02-27
呢間火鍋店環境舒適,我哋嗰晚坐嗰將二人枱兩邊都有間版,感覺好似坐咗喺間迷你房間咁樣。首先點左個鮮椰青雞鍋湯底($298),上鍋嘅時候好有驚喜,服務員首先將一碟雞件同埋椰子肉加牛油係你面前炒香,然後落啲酒再點火, 最後再落咗足足一個新鮮椰青水。佢哋建議一滾起嘅時候首先飲一啖湯,味道果然好好,味道濃得嚟飲得出清香嘅椰子味。雞件嘅肉味好香,雞胸部份煲左一陣之後有啲硬,下次再試一定會先夾起剛剛熟嘅雞胸我哋叫咗一碟牛肉拼盤($398),總共五個部份,有牛舌心,兩款手切肥牛,牛胸爽同霜降牛粒。整體質素都算幾高,五款都好食,各有特色。其實我係第一次食牛胸爽,初初以為係肥膏有少少卻步,但原來唔係脂肪,而且食落好香牛味同埋完全唔覺肥膩。個人好喜歡呢個麻辣牛肉餃($48),皮薄而滑,餡料真係幾辣但辣得好香好好食頂級香菇貢丸($48)正常嘅好食,冇乜特別蔬菜拼盤($58)嘅菜都算幾新鮮個人認為火鍋最緊要係湯底同埋牛肉,呢兩樣佢哋都做得好出色。呢間係屬於中上價位但CP值高嘅火鍋店。唔好睇佢每樣野得幾片幾粒,但原來食起上嚟都幾飽,本身打算飯後落樓下間甜品舖最後都冇去到。
頂級香菇貢丸($48)正常嘅好食,冇乜特別
蔬菜拼盤($58)嘅菜都算幾新鮮