2023-10-09 1057 瀏覽
歡迎follow IG @eatwifme2k23 睇更多❣️今次去食𝑹𝒆𝒅 𝑶𝒃𝒋𝒆𝒄𝒕!其實已經係二刷,男朋友知道我鍾意食番茄味嘢食,所以帶我嚟食呢間麵店🍅呢間店主打番茄味湯底,其他湯底/餐點都做得唔錯,番茄愛好者經過銅鑼灣呢頭可以一試!😍✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎1️⃣ 炭燒風味雞排|自家鮮茄濃湯佢叫得做濃湯係有原因的!呢個湯底好杰撻撻,好似用番茄直接打成泥咁,唔講仲以為係番茄蓉🥹好正!🍜麵就正正常常,可能因為湯太好飲,完全冇認真留意麵好唔好食🤣番茄湯萬歲!🍅🍅🍅2️⃣ 炭燒風味雞排|麻醬惹味拌麵呢個都幾好食!感覺雞排係佢哋嘅招牌,做得真係唔錯🐣不過汁唔係好夠,拌起上嚟唔夠過癮,同埋比起拌麵,我更鍾意佢哋嘅番茄湯麵!如果第一次嚟呢間店食飯,一定要試咗番茄湯麵先!話曬都叫Red Object,唔食蕃茄湯太唔俾面了吧✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎呢間嘅麵係幾好食,但!係!店面太細了!落雨天/要同隔離枱膊頭貼膊頭咁坐真係好鬼煩😫希望老闆生意興隆,快快帶住佢嘅蕃茄湯底擴闊業務/搵個大啲嘅鋪面啦!❤️

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

1️⃣ 炭燒風味雞排|自家鮮茄濃湯