2020-12-06
第二次黎蟹慶,不過今次唔係食2人套餐,而係食定食。叫咗今期人氣推介同埋新款推介呢兩個餐,價錢都唔平架可能我地一次叫兩個餐佢地expect我地share食,所以就加埋一次過上菜,睇落好似好豐盛咁,加埋有烏冬、粉絲、天婦羅、天婦羅飯,吸物、蟹膏豆腐、蟹肉薯餅、松葉蟹甲羅等。雖然每樣睇落都唔係好多,不過每樣都食d咁,最後真係幾飽肚,而且可以食到好多款野食蟹肉薯餅唔錯,炸得好脆,而且炸粉薄身,入面好creamy其中最好食一定係個松葉蟹甲羅,入面啖啖肉,而且有海膽,撈埋食好香蟹膏豆腐我真係第一次食,幾得意,睇賣相以為係甜品。蟹膏味道香甜,混入豆腐鮮嫩美味,加埋出面嘅蟹子,口感幾豐富個天婦羅飯賣相好似普通咗d,畢竟之前食過嗰d天婦羅丼睇落好華麗。但呢個食落味道真係唔差,個甜薯真係香得好緊要,我自己一個食曬,而最出色係個蟹肉天婦羅,咬落蟹肉好厚身埋單價錢其實唔平,不過食物真係好有特色,偶爾放縱下啦😂
蟹肉薯餅唔錯,炸得好脆,而且炸粉薄身,入面好creamy
埋單價錢其實唔平,不過食物真係好有特色,偶爾放縱下啦😂