2024-09-12
銅鑼灣廣場樓上呢間韓雅林屹立多年係老字號正宗韓國菜. 餐廳以傳統韓式裝潢感覺優雅. 我哋坐窗邊卡位位置闊落仲可以望到銅鑼灣夜晚街景. Menu花多眼亂好豐富而且價錢都唔貴,選擇菜式時店員已經奉上多款泡菜及熱茶,服務都好周到,店員同經理好多都係韓國人. 泡菜七大碟好豐富味道正宗開胃任添唔嬲. 飲品叫咗凍薑茶同凍青梅茶,夠養生健康. ⭐️韓脈醬油蟹配牛油飯餐廳招牌原隻韓國產醬油蟹爆羔味道好鮮甜肉質嫰滑,蟹質素夠靚完全唔需要用濃味醬汁去調味果然高質,撈埋生雞蛋蟹膏同醬汁一齊食個芝蔴紫菜牛油飯好滿足. ⭐️海鮮蔥煎餅煎餅用原個煎pan上保持熱辣辣香噴噴,海鮮粒彈牙爽口,有蝦、魷魚等等,餅邊香脆餅身煙靭仲有好香嘅香蔥味. 都係高水準之作. ⭐️牛肋骨湯牛骨大大件,而且好多件,份量十足. 湯底充滿濃香肉味,仲有一片片好腍嘅白蘿蔔. 跟白飯食一流啊. ⭐️水冷麵夏天食夠晒清新. 湯好清新,麵身Q彈,仲有雪梨片、酸蘿蔔漬物、青瓜同雞蛋,可以加入白醋同埋芥末色更加提升食慾. 店員會將麵團剪開再打散麵條. 食飽飽甜品有一人一粒雪米糍❤️ 唔記得咗影相😂是日夜晚生日歌聲此起彼落氣氛歡樂,鋪內有個位俾客人貼上生日慶祝合
飲品叫咗凍薑茶同凍青梅茶,夠養生健康.
⭐️韓脈醬油蟹配牛油飯
⭐️海鮮蔥煎餅
⭐️牛肋骨湯
⭐️水冷麵
食飽飽甜品有一人一粒雪米糍❤️ 唔記得咗影相😂
是日夜晚生日歌聲此起彼落氣氛歡樂,鋪內有個位俾客人貼上生日慶祝合照. 咁多人慶祝生日,唔通有優惠?