2014-02-22
上星期,終於忙完手頭上d project,係時間同同事happy 下,當然食餐好啦。我們左選右選,最後決定黎果中一個同事黎過既高級意大利餐廳。我地一行十人,經理比左假牆後既私人空間我們,好舒服呀。好適合吹吹水。Seafood 拼盤,原來驚驚地,所以等齊人期間叫一份試下水溫。Ok 喎,D蠔好有海水味,兩隻對於我黎講太少啦。由於人數太多,食物自然好,只好介紹D好好既先啦。本人的主菜,滑魚。頭真夠滑嘟嘟,個皮keep 得住好脆。正。仲有好中意個薯,特別。羊架,本來我都想揀,所以要試下朋友既先。果然招牌菜之一,肉質,味道都好好,吾so .正。豬扒,我平時出街最最少選擇既肉。因為我怕好鞋。E間意廳handle 到,肉質味道都ok ~ 嘩,好正龍蝦,我個肥妹同事永遠有一個宗旨,永遠要選擇最好最正的。所以佢+88轉全龍蝦。一上碟,好香芝士味同蒜香味呀。而且仲拆埋肉上碟,啖啖肉。見佢食得甘爽,有羨慕,又有D吾抵得。三重奏,個賣相好吸引。好想試下,鵝肝就冇份試,只可以試下D飯。飯好好味,應該係菌汁。我同事大讚個鵝肝,其實之前前菜已經有人話鵝肝正。我下次一定試下先。本人對意粉好一般,大概半年至一年先食下。
我們左選右選,最後決定黎果中一個同事黎過既高級意大利餐廳。
Ok 喎,D蠔好有海水味,兩隻對於我黎講太少啦。
由於人數太多,食物自然好,只好介紹D好好既先啦。
本人的主菜,滑魚。
頭真夠滑嘟嘟,個皮keep 得住好脆。正。
仲有好中意個薯,特別。
羊架,本來我都想揀,所以要試下朋友既先。
果然招牌菜之一,肉質,味道都好好,吾so .正。
豬扒,我平時出街最最少選擇既肉。
因為我怕好鞋。
E間意廳handle 到,肉質味道都ok ~
所以佢+88轉全龍蝦。一上碟,好香芝士味同蒜香味呀。
三重奏,個賣相好吸引。
好想試下,鵝肝就冇份試,只可以試下D飯。
飯好好味,應該係菌汁。
本人對意粉好一般,大概半年至一年先食下。
只對D帶子有興趣。外脆肉剛剛好,廚師控制得好好。
推介salad ,其實都差不多每人一份salad ,我最like E個黑松露salad 。
有醋味又有黑松路香,正。