2022-06-11 56 瀏覽
𝐈𝐧𝐝𝐢𝐚𝐧 𝐜𝐮𝐢𝐬𝐢𝐧𝐞 • 𝐃𝐢𝐥𝐥𝐢𝐰𝐚𝐥𝐞 呢間新開嘅印度菜位於銅鑼灣 由正宗印尼人主理我地見到樓面所有人都係印度人 餐廳嘅佈置色彩繽紛 佈置得好有🇮🇳 風 座位好寬敞 所以話食飯坐得舒服係有幾重要𝘿𝙖𝙝𝙞 𝙋𝙪𝙧𝙞 ❸. ❾/➄ 前菜方面我地簡咗乳酪脆米球 佢嘅賣相好吸引 佢好易入口因為上面係蕃石榴籽 佢外皮做到好似puff嘅皮一樣包住裡面嘅餡料主要係啲乳酪、薯仔粒、白鷹嘴豆蓉 整體上係甜甜酸酸好岩做starter𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 ❹. ❺ /➄呢個butter chicken好出色好香濃 呢個用黎配Garlic nann係一流 咖哩汁好結身 不過無諗過會咁辣 以為係會有蕃茹味 雞肉份量一啲都唔少好足料 而且好嫩滑 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙉𝙖𝙣𝙣 ❹.❷/➄呢款係我每次食印度菜必選嘅nann 呢間係我食過較為出色嘅一間 一份有4件 nann嘅外層烤到脆身 亦好夠蒜蓉味又夠鬆軟👍🏻𝙋𝙪𝙣𝙟𝙖𝙗𝙞 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙇𝙖𝙨𝙨𝙞 ❸.❼/➄Mango Lassi係芒果酸奶 佢係比較濃 仲落咗唔少嘅芒果粒添 好fresh解辣係一流
𝐈𝐧𝐝𝐢𝐚𝐧 𝐜𝐮𝐢𝐬𝐢𝐧𝐞 • 𝐃𝐢𝐥𝐥𝐢𝐰𝐚𝐥𝐞

𝘿𝙖𝙝𝙞 𝙋𝙪𝙧𝙞 ❸. ❾/➄