2015-01-23 424 瀏覽
一直想試試分子雪糕,所以,見到團購有半價現金勞,就買了兩張50蚊現金劵與家人試試。去到見到蛋糕的貌相不錯,所以,點了兩杯雪糕,一件蛋糕~一杯有兩球雪糕,可能我比較細食,覺得一個人食兩球有點太多,哈~在雪糕的味道方面,我們二人選擇了焦糖粟米和伯爵奶茶味,因為朱古力和綠茶味隨處都有,而這兩隻味比較少有。兩者比較之下,我覺得焦糖栗米味比較有驚喜同好味!佢有幾濃既奶味之餘,粟米的香味和焦糖的甜度亦適中!!食完有想再食既感覺~至於伯爵奶茶味雪糕,我覺得頭幾啖係覺得奶茶味幾香,但食多幾啖之後,會覺得味道太甜同太濃,唔太想繼續食。雖然,我本身都鍾意飲奶茶,但我食完之後,我覺得我會比較鍾意直接飲佢既伯爵奶茶。最後藍莓芝士蛋糕,我覺得佢個芝士味道同餅底都整得幾好,芝士濃到恰到好處。但佢上面既藍莓因為唔係新鮮既,而有果醬黎既,所以,令到成個蛋糕太甜,變得比較失色。總括黎講,依間餐廳原價的話就真係唔抵食,因為除左焦糖粟米味雪糕外,其他野既味道都唔係比其他地方食既出色好多,但價錢就差唔多,而且偏高。 但如果,再有團購半價的話,我都會去再食焦糖粟米味雪糕同試其他味道特別啲既蛋糕。佢話焦糖粟米味雪糕係好食既!
去到見到蛋糕的貌相不錯,所以,點了兩杯雪糕,一件蛋糕~
兩者比較之下,我覺得焦糖栗米味比較有驚喜同好味!
佢有幾濃既奶味之餘,粟米的香味和焦糖的甜度亦適中!!
食完有想再食既感覺~
焦糖粟米味雪糕

伯爵奶茶分子雪糕
藍莓芝士蛋糕

佢話焦糖粟米味雪糕係好食既!
2015-01-22
用餐優惠