2020-09-13
兩年前黎過,今日再食依然有新鮮感!佢個吉列牛好似我之前喺日本牛カツ京都勝牛食嘅吉列牛,裡面嘅肉都係鮮粉紅色。不過呢個韓國版本得意在佢係再放上鐵板燒嘅,對於一啲鍾意食熟啲嘅牛嘅人黎講係唔錯嘅!燒無幾耐就可以起筷啦,由於佢都算厚切,所以燒完仲鎖到肉汁。佢有豉油同他他醬點,用黎撈飯真係一流!忌廉咖喱烏冬有驚喜喎!上面係白色忌廉,入面係日式咖喱汁,撈埋烏冬又creamy又惹味!最要讚嘅係個烏冬嘅麵質好煙韌,唔會係腍啤啤咁!秘製蛋卷唔錯嘅,但未至於好驚喜。個芝士味唔係好出,反而我食到入面有類似豆腐、軟軟地嘅餡料,同台灣嘅蛋餅又有少少唔同嘅!Overall speaking 呢間韓國過江龍吉列牛係幾好食嘅,最推薦都係個招牌吉列牛!
吉列牛
吉列牛