2020-03-16 36 瀏覽
朋友推介咗一間靚餐廳俾我,雖然有啲隔涉,但朋友極力推介下就去咗一試。第一次踏足西九文化公園,感覺係廣濶、優閒、寧靚,令人心曠神怡。 而囍公館雖然係主打中菜,但係裝修風格西化,又帶點點藝術氣息。 餐廳對住廣闊嘅草地空間同無敵維港海景,好鍾意呢度。坐低叫左壼【人參烏龍】,味道回甘。 而枱上餐具雅致。前菜叫咗【美味雞】,雞肉彈牙雞皮爽口,配合特製醬汁,好惹味。【日本柚子黑醋香芒汁脆蝦球】 蝦球大件彈牙,底部墊有爽脆青瓜。 三件係日本柚子黑醋醬汁再加上柚子肉,另外三件係香甜嘅芒果沙律醬汁。 一口一件,嘩哈哈,好滿足! 【惹味醬香煎自然豬肋扒】青椒、黑豆、蒜蓉製成惹味醬,再加埋尖椒去炒慢煮豬肋件,一上枱已經四溢飄香。【龍皇海鮮泡飯】熱辣辣嘅龍蝦湯泡飯,入面有帶子、蝦肉等,最精妙係配咗香口嘅脆米,yummy~

坐低叫左壼【人參烏龍】,味道回甘。
而枱上餐具雅致。