2023-07-01
食𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞🇯🇵對我係唔會厭🥢因為我真係好鍾意👀睇住師傅準備野食👨🏻🍳視覺 • 味覺都有享受😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•同朋友嗌左𝟐個唔同既午市定食𝐒𝐞𝐭☀️都會有💁🏻♀️ (前菜一品,沙律,季節茶碗蒸,湯,甜品 / 咖啡)今期既季節茶碗蒸 : 螢光魷魚 • 墨汁茶碗蒸,鹹香味,超滑滑🖤.▪廚師發辦 • 𝟗件寿司定食 ($518)每𝟏件🍣師傅都用心搭配左唔同既調味 / 醬汁,唔洗再點豉油就咁食就得🥢▫️鮮帆立貝 : 柚子皮 • 岩鹽🧂▫️愛媛縣赤貝 : 橙皮🍊,大大隻勁爽脆▫️甘海老 : 蝦膏 • 紅酒淺漬🍷▫️伊左木(夏日白身魚) : 鹽漬昆布 • 麵豉醬🤎▫️竹甲 : 蔥醬,魚油油份高 • 油香足 • 味濃 💚▫️鎬深(深海池魚) : 油份更豐富 • 柚子皮中和油膩😝▫️地金目鯛(千葉) : 𝟔天熟成 • 鯛魚中脂肪最豐富 • 最濃厚🫢▫️拖羅(長崎縣 • 壹岐) : 𝟏𝟒天熟成 • 醬油淺漬,要慢慢咀嚼咬耐𝐝細味,魚肉滑身😙▫️北海道馬糞海膽 : 疊到小山丘咁高,食落甘甜🧡.▪午市廚師發辦 ($980)▫️鎬海老 : 岩手縣蛋黃 • 鎬蝦膏 •
因為我真係好鍾意👀睇住師傅準備野食👨🏻🍳
視覺 • 味覺都有享受😎
同朋友嗌左𝟐個唔同既午市定食𝐒𝐞𝐭☀️
▪廚師發辦 • 𝟗件寿司定食 ($518)
▫️鮮帆立貝 : 柚子皮 • 岩鹽🧂
▫️愛媛縣赤貝 : 橙皮🍊,大大隻勁爽脆
▫️甘海老 : 蝦膏 • 紅酒淺漬🍷
▫️伊左木(夏日白身魚) : 鹽漬昆布 • 麵豉醬🤎
▫️竹甲 : 蔥醬,魚油油份高 • 油香足 • 味濃 💚
▫️鎬深(深海池魚) : 油份更豐富 • 柚子皮中和油膩😝
▫️北海道馬糞海膽 : 疊到小山丘咁高,食落甘甜🧡
▪午市廚師發辦 ($980)
▫️鎬海老 : 岩手縣蛋黃 • 鎬蝦膏 • 蝦籽,一定要點蛋黃食,蝦好有彈性🦐
▫️(𝟐貝) 愛媛縣赤貝 : 海鹽 • 柚子皮🍊 & 真粒貝 : 醬油醃漬🤎
▫️馬交魚 : 煙燻 • 酸汁💨
▫️岩手縣海膽 • 自家秘製三文魚籽 : 𝟑樣要一啖過食,但唔好撈勻🥄
▫️廚師發辨 • 𝟓件寿司🍣
白蝦 : 黏黏條狀,膠質勁豐富 🤍
伊左木(夏日白身魚) : 芥末麵豉醬💚
鎬深(深海池魚) : 柚子皮中和油膩🍊
天然野生吞拿魚 : 大腩位油份爆滿😳
蟹肉 • 蟹膏 • 清甜白海膽 : 配住食可提鮮💦勁幸福💕
▫️麵豉湯 : 加左秋葵,飲落有少少黏🥣
▫️𝐄𝐬𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨咖啡☕️ / 芝麻雪糕🍨
🔺以上價錢 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺師傅👨🏻🍳握壽司🍣前,會先問我地飯量洗唔洗增加 / 減少,減飯岩晒想食又怕肥既我🫢